Y.T., hastanenin ortopedi bölümünde yapılan bazı ameliyatların hem kamu zararına yol açtığını hem de hastaların sağlığını tehlikeye attığını ileri sürdü. Şikayetin duyulmasının ardından gerginlik yaşandı ve diğer doktorlar, Y.T.’ye saldırmak istedi. Hastane personeli araya girerek olayın büyümesini engelledi.

Ameliyatlarda Hatalı Uygulama İddiaları

Dr. Y.T., başhekimliğe sunduğu dilekçesinde, bazı ortopedi doktorlarının yanlış teşhis ve tedavi yöntemleri kullandığını belirtti. Basit tedavi yöntemleri ile çözülebilecek sorunlar yerine gereksiz implant malzemeleri kullanılarak kamu zararına yol açıldığını ifade etti. Ayrıca, küçük yaştaki çocuklara yapılan ameliyatların ilerleyen yıllarda yapısal bozukluklara neden olabileceğini vurguladı.

Sağlık Skandalında Bebek Ölümleri ve Tehdit İddiaları Gündemde Sağlık Skandalında Bebek Ölümleri ve Tehdit İddiaları Gündemde

Müfettiş Görevlendirildi

Bu şikayet üzerine, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Anlı, konuyla ilgili olarak Ankara’dan müfettiş talep ettiklerini açıkladı. Anlı, “Bağımsız bir heyetin bu iddiaları araştırması için talepte bulunduk. İncelemelerin ardından rapor hazırlanacak ve kamu zararının olup olmadığı netleşecek” dedi.