Cezaevinde kalan bazı hükümlülerin revire gitmedikleri halde birçok kez revire çıkmış gibi gösterildikleri ortaya çıkarken, bu durumu fark eden hükümlüler, aileleri aracılığıyla durumu yetkililere iletti.

Hükümlülerden Şok İddialar: "Reçeteler Adımıza Düzenlenmiş"

Hükümlüler, revire çıkmadıkları halde isimlerine reçeteler yazıldığını ve ilaçlarının eksik verildiğini iddia etti. Bir hükümlü, "Bir ayda 19 kez revire çıkmışım gibi gösterildim ama gerçekte sadece bir kez çıktım," dedi. Bu durumun bazı ilaçların revirde kaybolmasıyla ortaya çıktığını belirten mahkumlar, ilaçların eksik verilmesi ve usulsüz muayene raporları düzenlenmesi gibi ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

İdari ve Adli Soruşturma Başlatıldı

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, iki aile hekiminin bu durumu sağlık taramaları bahanesiyle gerçekleştirdiğini söyledi. Tepe,

"Bu hekimlerin, mahkumların adına reçete düzenlemediklerini tespit ettik, ancak performans ücreti almak amacıyla sahte revir kayıtları oluşturdukları düşünülüyor. Bu konuda disiplin cezası ve zimmet çıkartma işlemi başlatacağız,"

dedi. Adli soruşturmanın sonuçları ise henüz netleşmedi.

Ortopedi Doktoru, Meslektaşlarını Şikayet Etti: Müfettiş Talep Edildi Ortopedi Doktoru, Meslektaşlarını Şikayet Etti: Müfettiş Talep Edildi

Milletvekili Tahsin Ocaklı'dan Soru Önergesi

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, konunun araştırılması için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soru önergesi verdi. Mahkumlar, aileleriyle yaptıkları görüşmelerde durumun fark edilmesi üzerine şikayetlerini dile getirdi. Ocaklı, cezaevinde yaşanan bu usulsüzlüklerin mahkumların sağlık hakkını ihlal ettiğini ve yetkililerin bu duruma acil müdahale etmesi gerektiğini belirtti.