Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya platformu X'den yaptığı açıklamada, zam oranlarının memur maaş artışlarını gölgede bıraktığını belirtti.

Ali Yalçın'ın Sosyal Medya Açıklaması

Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gelir-Gider Dengesini Açan Fahiş Zam Oranları Ya Geri Çekilmeli Ya Da Alım Gücümüz Yükseltilmelidir!" ifadelerini kullandı. Yalçın, doğalgaza yapılan %38 zammın yanı sıra elektriğe de aynı oranda zam yapıldığını hatırlatarak, memura yapılan %19,31'lik maaş artışının yetersiz kaldığını vurguladı.

Sabit Gelirlilerin Zorlukları

Yalçın, kira sınırının kaldırılması ve temel ihtiyaçlara yapılan yüksek zamların, sabit gelirli vatandaşların yaşamını zorlaştırdığını belirtti. Mayıs ayı itibariyle sona eren ve uzatılmayan 25 metreküplük doğalgaz muafiyeti de göz önüne alındığında, doğalgaz faturalarına yansıyan bu %38'lik zam, vatandaşların bütçelerini daha da sarsacak.

Ekonomik Adalet Talebi

Memur-Sen Başkanı, gelir dağılımında adaletin sağlanması gerektiğini belirterek, "Doğalgaz faturaları yakacak fakat doğalgaz ile yanan ocakların ateşi azalacak demektir," dedi. Yalçın, dolaylı vergiler yerine doğrudan vergi tahsilatına odaklanılmasını, vergi ödemeyen şirketlere karşı daha sıkı önlemler alınmasını ve gelir adaletinin sağlanması için adımlar atılmasını talep etti.

Bu zamların sabit gelirlilerin geçim derdini büyüteceğini belirten Yalçın, memurların ve sabit gelirli vatandaşların alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı. Kamu görevlileri ve sabit gelirli vatandaşlar, hükümetin bu konuda adil politikalar geliştirmesini bekliyor.