Şimşek, özellikle asgari ücretlilerden emeklilere kadar tüm çalışanların enflasyona karşı korunmasına vurgu yaptı.

Adaletsiz Bir Vergi Türü

Bakan Şimşek, enflasyonun adaletsiz bir vergi türü olduğunu belirterek, "Asgari ücretlilerden emeklilerimize kadar tüm çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Ancak enflasyon, onlar için en zorlu ve sıkıntılı makro ekonomik dengesizliktir" dedi.

Benzine büyük İndirim Geliyor Benzine büyük İndirim Geliyor

Kayıt Dışılıkla Mücadele

Türkiye'nin kayıt dışılıkla mücadele stratejisine dikkat çeken Şimşek, yeni vergi oluşturmadan ve vergi oranlarını artırmadan ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. "Amacımız vergilendirilmemiş alan bırakmamaktır. Bu bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Depremin Ekonomik Etkileri

Son yaşanan depremin ekonomik açıdan yarattığı zorluklara değinen Bakan Şimşek, bütçe açığını kapatmak için geçici önlemler aldıklarını söyledi. "Bütçeyi düzeltmek için KDV ve ÖTV’yi artırdık. Ama bu, o dönemde bir zaruretti" şeklinde konuştu.

Sermaye Kesiminin De Vergi Yükünü Adil

Yeni vergi düzenlemelerinin, sermaye kesiminin de vergi yükünü adil bir şekilde paylaşmasını sağlayacak şekilde tasarlandığını belirten Şimşek, "Vergi düzenlemelerimizde amaç, vergide adaleti sağlamaktır. Yükü dar gelirliye değil, topluma makul bir şekilde yayacağız. Özellikle sermaye kesiminin de yükü paylaşmasını sağlayacağız" dedi.

Kayıt Dışılıkla Mücadelede Kararlıyız

Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelenin önemine vurgu yaparak, "Kayıt dışılıkla mücadele, yeni vergi olmadan vergi oranlarını artırmadan kazananlardan vergi almaktır. Amacımız, vergilendirilmemiş alan bırakmamaktır" ifadelerini kullandı. Bu sürecin, program ihtiyaçlarına göre şekilleneceğini ve alınacak tedbirlerin zamanlaması ile dozu konusunda tartışmalar yaşanabileceğini belirtti.