Pandeminin en ağır döneminde, Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, Başhekim Doç. Dr. Erkan Baysal ve Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik'in tanıttığı bu yöntemin, bir ilk olduğu iddia edilmişti.

O dönemde yapılan açıklamalarda, Türk Işını tedavi yöntemiyle Covid-19 hastası bir kişinin negatife döndüğü duyurulmuştu. Diyarbakır Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, bu gelişmeyi gurur verici olarak nitelendirirken, yöntemin yüksek teknolojik altyapıya sahip olduğunu ve dünyada bir ilk olduğunu belirtmişti.

Türk Işını Hakkında Çarpıcı İddialar

Geçtiğimiz günlerde, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımlarla, Türk Işını yöntemi hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Ekinci, birçok hastanın izinsiz olarak kobay olarak kullanıldığını ve bu hastaların büyük bir kısmının hayatını kaybettiğini öne sürdü. Ayrıca, yöntemin bilimsel olmadığı ve yeterince test edilmediği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı tarafından reddedildiğini belirtti.

Suç Duyurusu

Ekinci, uygulamayı yapan ekibin özel uçakla Diyarbakır'a geldiğini ve cihazın üretimi ile pazarlanmasında dönemin bakanlarından birinin yakınının yer aldığını iddia etti. Bu iddialar üzerine Diyarbakır Tabip Odası, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, yetkililerden sorularına cevap istedi ve iddiaların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Skandal İddia: Sigorta Girişi İçin Bekletilen İşçi Hayatını Kaybetti! Skandal İddia: Sigorta Girişi İçin Bekletilen İşçi Hayatını Kaybetti!

DEM Parti, Ekinci’nin iddialarını dikkate alarak, Diyarbakır Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, Başhekim Doç. Dr. Erkan Baysal, Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ve diğer ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suçlamalar arasında, insan üzerinde deney, nefret ve ayrımcılık suçu ile görevi kötüye kullanma yer alıyor.

Soruşturmanın Sonuçları Daha Sonraki Günlerde Netlik Kazanacak

Diyarbakır Tabip Odası, konunun derinlemesine araştırılması gerektiğini belirterek, kamuoyunun aydınlatılmasını talep etti. Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığı ve Covid Bilim Kurulu'nun haberdar olup olmadığı, yasal izinlerin alınmış olup olmadığı ve neden Diyarbakır'ın seçildiği gibi soruların yanıtlanması bekleniyor. Soruşturmanın sonuçları ve bu iddiaların doğruluğu ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır.