Dr. Ahmet Melik Hayatını Kaybetti Dr. Ahmet Melik Hayatını Kaybetti

Oğurlu'nun ölümüne yol açan merminin, sağlık görevlisi Mehmet Odabaşı'nın silahından çıktığı belirlendi. Görgü tanıklarının ifadeleri ise dikkat çekti.

Gözaltına Alınarak Tutuklandı

Konya'nın Ünveren Mahallesindeki düğüne katılan Mazhar Oğurlu, 30 Eylül'de açılan ateş sonucu başına isabet eden mermiyle ağır yaralandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Oğurlu, 3 Ekim'de yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamladı. Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Mehmet Odabaşı hakkında 'olası kastla adam öldürme' suçundan 20 ila 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca, '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Kanuna Muhalefet' suçundan da 1 ila 3 yıl hapis cezası talep edildi.

Delilleri Yok Etmeye Çalıştı

Dosyada, tutuksuz yargılanan Rahim M. (48) ve Furkan K. (21) hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından 6 ay ila 5 yıl hapis cezası talep edildi. İddiaya göre, bu iki kişi Odabaşı'nın kullandığı silahı saklayarak delilleri yok etmeye çalıştı.

Mehmet Odabaşı, suçlamaları kabul etmedi. İfadesinde, Mazhar Oğurlu'nun birden yere yığıldığını, başını tuttuğunda elinin kan olduğunu, düğündekilerin Oğurlu'yu hastaneye götürdüğünü, kendisinin ise kanlı gömleğini değiştirmek için eve gittiğini belirtti. Ancak, görgü tanıkları silahı Odabaşı'nın ateşlediğini belirtti. Şüpheli Furkan K., Odabaşı'nın silahının tutukluk yaptığını, her iki elinde iki farklı silah olduğunu ve silahlardan birinin patlayarak 1-1.5 metre mesafedeki Mazhar Oğurlu'yu vurduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı, Mehmet Odabaşı'nın düğün sırasında ateşlediği silahlardan çıkan mermilerin düğüne katılan kişilere zarar verebileceğini öngörmesine rağmen ateş etmeye devam ettiğini ve bunun sonucunda Mazhar Oğurlu'nun ölümüne sebep olduğunu belirtti. İddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.