Kocaeli Barış Gazetesinde yer alan habere göre, vatandaşın yaşadığı bu sorun, sikayetvar adlı siteye şu sözlerle iletildi:

“Engelli sandalyesi için tüm bölümleri gezdim, bulamadım. Orada akülü arabalar var ama talep oluşturmanız gerekiyor, diyorlar. Böyle bir şey mi olur? Engelliye nerede öncelik tanınıyor? Koca hastane yapıp engelliye sadece iki tane mi sandalye koyuyorsunuz? Akülü arabalar duruyor ama vermiyorlar. Bu gerçekten yazık.”

Şehir Hastanesi İçin Vatandaşın Tepkisi

Vatandaşın dile getirdiği bu şikayet, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin engelli hastalar için yeterli imkan sunmadığına dair ciddi eleştirileri beraberinde getirdi.

Hastane yönetiminin, engelli hastaların ve yakınlarının bu tür mağduriyetlerini gidermede yetersiz kaldığı iddiaları gündeme geldi.

Engelli bireylerin hastane hizmetlerinden en az diğer hastalar kadar yararlanabilmesi gerektiği belirtilirken, mevcut durumun bu ihtiyacı karşılamadığı vurgulandı.

Hasta yakını, şikayetinde hastane yönetimine yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Engelli bireyler için bu kadar büyük bir hastanede sadece iki tekerlekli sandalye olması kabul edilemez. Akülü arabalar mevcut ama bunları kullanmak için özel talepler oluşturulması gerekiyor. Bu, zaten zor durumda olan engelli hastalar ve yakınları için büyük bir zorluk teşkil ediyor. Engelli bireylerin hastane içinde rahatça hareket edebilmesi için daha fazla tekerlekli sandalye ve akülü araba sağlanması gerekiyor.”