Geçen yıl mart ayında KKK aşısı olan Efe, ateşlenince ailesi tarafından Maslak’ta özel bir hastaneye götürüldü. Ailesi, çocuklarına boğaz enfeksiyonu teşhisi konulduğunu, ardından Efe’nin bilinç kaybı ve halsizlik belirtileri göstermesi üzerine tekrar aynı hastaneye başvurduklarını belirtti.

Manisa'da Ambulans Kazası: 3 Yaralı Manisa'da Ambulans Kazası: 3 Yaralı

Yanlış Teşhis İddiaları ve Tedavi Süreci

Efe’nin beyin iltihabı (ensefalit) olabileceği söylenerek Acıbadem Hastanesi'nin Atakent şubesine sevk edildiği, burada aileye danışılmadan yoğun bakıma alındığı ve entübe edildiği iddia edildi. Aile, Efe’ye yanlış teşhis konduğunu ve bu yanlış teşhis üzerinden aylarca tedavi uygulandığını savundu. Bu süreçte yatağa bağımlı kalan Cemil Efe, tedavi sürecinin sonunda hayatını kaybetti. Ailenin hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu, ölüm nedeninin ise henüz belirlenmediği bildirildi.

"Gözümüzün Önünde Eriyip Gitti"

Anne Ümmühan A., Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, “Çocuğuma yanlış teşhis kondu ve yanlış tedavi uygulandı. Çocuğum gözümüzün önünde eridi. Hastane değişikliği sonrasında tedaviler iyi ilerlemeye başladı ve kilo almaya başlamıştı. Pazartesi günü onu kaybettik. Otopsi raporunu bekliyoruz” dedi.

Hastane Tarafından Açıklama Gelmedi

İddialara ilişkin görüşü sorulan Acıbadem Hastanesi yönetimi, hukuki sürecin devam etmesi nedeniyle açıklama yapmanın doğru olmayacağını belirtti.