Güney, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, parçalı düzenlemelerin faydadan çok zarar getirdiğini belirtti.
Güney’in açıklaması şu şekilde:
1. Kapsamlı İyileştirme Gerekliliği: Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine yönelik iyileştirmeler yapılırken, sadece belirli bir meslek veya hizmet grubunu hedef alan düzenlemeler, sorunları çözmekten ziyade yeni sorunlara yol açmaktadır. Kamu personel rejiminin tamamını kapsamayan bu tür özel düzenlemeler mevcut problemlere ek olarak yeni problemler doğurmaktadır.
2. Dezavantajlı Gruplar: Özel düzenlemeler nedeniyle kamu personel rejiminde dezavantajlı durumda olan gruplar mevcuttur. Kamu mühendisleri ve avukatları, birinci dereceye gelmiş ancak 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanamamış memurlar, Genel İdare Hizmetleri (GİH) ve Teknik Hizmetler (TH) sınıfındaki memurlar ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) mensupları çözüm bekleyen haklı taleplerini dile getirmektedir.
3. Emekli Memur Maaşları: Temmuz 2023'te emekli memur maaşlarında oluşan görev maaşı ile emekli maaşı arasındaki yüzde 30’a varan uçurum ve 2008 öncesi ve sonrası ayrımından kaynaklanan hak kayıpları hala telafi edilmemiştir. Bu durum, emekli memurların ciddi mağduriyetler yaşamasına neden olmaktadır.
4. Parçalı Düzenlemelerin Sakıncaları Kamu personel ücret sistemini daha da karmaşık hale getiren ve içinden çıkılmaz bir duruma sokan belirli meslek gruplarına özel düzenleme geleneğinin ısrarla sürdürülmesi, mevcut sorunları derinleştirmektedir.
5. Hak ve Adalet Vurgusu: Kamu hizmeti ve kamu personel rejimi bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Düzenlemelerin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Hak ve adalet ölçüsü ve duygusu, bütüncül ve kapsayıcı düzenlemeleri emretmektedir.
Türkeş Güney'in açıklamaları, kamu personel rejiminde bütüncül yaklaşımların gerekliliğini bir kez daha ortaya koyarak, parçalı düzenlemelerin yaratabileceği olumsuz etkileri gözler önüne serdi.