SAĞLIKÇA Başkanı Adem Yaman, yaptığı açıklamada, "Bu konuda Sağlık Bakanımız ile Milli Eğitim Bakanımız 2018 yılında ön görüşme yaparak bir taslak hazırladı. 2019 yılında ise 2 bakanlık arasında protokol imzalandı. Değerli Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, protokol sonrası açıklamada 2 yıl içinde tüm okullarımızda sağlık görevlisi bulundurmayı planladıklarını iletti. 2021 yılı için tüm okullarımızda sağlık görevlisi bulundurulması planlanmıştı. Fakat geldiğimiz noktada bu sürecin uygulandığını göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaman: Okullarda Sağlık Çalışanları İstihdam Edilmeli

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Adem Yaman, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019'da imzalanan protokolü uygulamamasına dikkat çekerek, okullarda sağlık görevlisi bulundurulması gerektiğini vurguladı. Yaman, yöneticiler, okul yöneticileri ve öğretmenlerin bu uygulamaya olumlu baktığını ve ihtiyaç olduğunu belirtti. Birçok öğretmenin bu projenin etkili olduğunu ilettiğini ifade eden Yaman, devlet kurumlarının bu konuya hızla eğilmesini talep etti. Sağlık görevlisi olarak Hemşire, Sağlık Memuru, Paramedik, Acil Tıp Teknikeri gibi sağlık çalışanlarının istihdam edilmesinin işsiz meslektaşlara istihdam fırsatı sağlayacağını söyledi.

Eskişehir'de Hasta Nakil Şoförüne Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Eskişehir'de Hasta Nakil Şoförüne Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

Yaman, okullarda görev yapacak sağlık çalışanlarının sadece acil durumlarda değil, aynı zamanda pandemiden korunma, bağımlılıkla mücadele, sağlıklı beslenme, kaza ve yaralanmalardan korunma, okulda acil ve ilk yardım, sağlığı geliştirme, ergen ruh sağlığı, fiziksel aktivite, stresle baş etme ve okul sağlığı taramalarında da görev alması gerektiğini belirtti. Yaman, bu konuda raporlar hazırlanarak iki bakanlığa sunulmasını talep etti. Dernek olarak, vatandaşlar olarak taleplerini ve öngörülerini iletmek istediklerini belirten Yaman, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde her okulda bir sağlık çalışanının bulunmasını dilediklerini ifade etti. Son olarak, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyu tekrar değerlendirmelerini talep etti.