Özellikle bazı hekim branşlarının ek ödeme katsayılarında düzenlemeler gerçekleştirildi. Bu düzenleme, sağlık bakanlığında ödeme dengesini değiştireceğe benziyor.

Yapılan Değişiklikler

Yeni düzenleme, Sağlık Bakanlığı’nın “Bakanlığın düzenleme yetkisi” başlıklı 15. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca gerçekleştirildi.

7 Ağustos 2024 tarihli ve E-49022165-020-250740167 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren bu düzenleme, sağlık çalışanlarının maaşlarında ve ek ödemelerinde değişiklikler öngörüyor. Bu kapsamda, özellikle belirli hekim branşlarının katsayıları yeniden değerlendirildi ve güncellendi.

Yeni Katsayıların Yürürlüğe Girmesi

Düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olduğu belirtiliyor. Ek-2 sayılı tabloda yer alan Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayıları, bu tarihten itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi.

Ek Odeme Yazi 1Ek Odeme Yazi 2Ek Odeme Yazi 3

06 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği kapsamında, Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayıları yeniden belirlendi. Bu düzenleme, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Hemşire Patlamadan, Hemşire Arkadaşını Sorumlu Tuttu: ‘Yakmayın Dedim, Dinlemedi’ Hemşire Patlamadan, Hemşire Arkadaşını Sorumlu Tuttu: ‘Yakmayın Dedim, Dinlemedi’

Resmi Yazı, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bilal Günaydın tarafından onaylandı.