Bir yolcunun kabin ekibine hakaret etmesi sonrası kara listeye alınarak uçuşlardan men edilmesi uygulamasını örnek gösteren birlik, sağlık çalışanlarının da benzer şekilde korunması gerektiğini vurguladı.

Hekimlerimizin Can Güvenliği Tehlikede

Hekim Birliği, artan şiddet vakalarının hekimlerin can güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, "Bir yolcu uçuş güvenliğini riske attığında kara listeye alınıyorsa, sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet uygulayan kişiler de aynı yaptırımla karşılaşmalıdır. Daha fazla hekimimizi kaybetmek istemiyoruz" dedi.

100 Bin Atama Talebi İçin Sağlık Çalışanları Sosyal Medyada Rekor Kırdı! 100 Bin Atama Talebi İçin Sağlık Çalışanları Sosyal Medyada Rekor Kırdı!

"Kara Liste Uygulaması Sağlık Alanında da Gelsin"

Birliğin önerisi, sağlık çalışanlarına zarar veren kişilerin kara listeye alınması ve bu kişilere randevu ve SGK kısıtlamaları gibi idari yaptırımlar uygulanması yönünde. Hekim Birliği, Sağlık Bakanlığı'ndan bu uygulamanın bir an önce yürürlüğe girmesini talep ederek, "Sağlık teröristleri de yaptırımlarla karşı karşıya kalmalıdır" ifadesini kullandı.

Acil Yaptırım Talebi

Hekim Birliği, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, hekimlerin güvenliğini sağlamak için bu tür önlemlerin hızlıca devreye sokulmasını ve sağlık terörüne karşı daha güçlü adımlar atılmasını istedi.