İlk Müdahale ve Ameliyat
27 Nisan’da sarılık, ayakta morarma ve kusma şikayetleriyle özel bir hastaneye başvuran Enes Özdoğru’ya yapılan tetkikler sonucunda safra kesesinde taş olduğu tespit edildi.
Özdoğru, ameliyatı devlet hastanesinde yaptırmak istedi ve aynı gün Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Burada yapılan ‘ERCP’ operasyonu ile safra kesesindeki taşlar temizlendiği söylenen Özdoğru, taburcu edildi. Ancak sağlığı gün geçtikçe kötüye gitti.
Kontroller ve İkinci Ameliyat Kararı
Ameliyat sonrası şikayetleri devam eden Özdoğru, tekrar doktora başvurduğunda kan tahlili yapıldı ve sonuçların gösterilmesi için randevu alması gerektiği söylendi. Ağrıları artan Özdoğru, özel bir hastaneye başvurdu ve burada yapılan tomografi sonucunda safra kesesinde hala taş olduğu tespit edildi. 13 Mayıs’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ne başvuran Özdoğru’nun safra kesesinin acilen alınması gerektiği belirtildi. Ancak doktor, ameliyat için ek 8 bin 300 lira ücret talep etti. Ekstra ücretler ve medikal malzeme talepleri nedeniyle ameliyatı reddeden Özdoğru, bir gün sonra özel bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyat sırasında safra kesesinin kangren olduğu ve vücudunda zehir salgıladığı tespit edildi.
Suç Duyurusu ve Malpraktis Davası
Özdoğru, yaşadıklarının ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Avukatı Hüseyin Erkan, hastanelerin ihmal ve hatalarından dolayı müvekkilinin ciddi sağlık sorunları yaşadığını belirterek, “Müvekkilim, rahatsızlığı nedeniyle iki önemli sağlık kuruluşuna başvurdu. Ancak yapılan ihmal ve hatalar sonucu safra kesesinde taş unutulmuş ve kangren tespit edilememiştir. Hukuki literatürde bu durum malpraktis (doktor hatası) olarak tanımlanmaktadır” dedi.
Hastanelerden Açıklama Yok
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.