Hastane yönetimi, enerji verimliliği ve kaynakların etkin kullanımı konusundaki yenilikçi yaklaşımıyla 1 yıl içinde 50 milyon lira tasarruf sağladı.

Enerji Tasarrufu ve Çevre Dostu Yaklaşımlar

Hastanenin çatısına yerleştirilen güneş panelleri ve doğal gaz kullanımıyla elde edilen elektrik, hastanenin enerji ihtiyacının %20'sini karşılıyor. Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, bu yöntemle yaklaşık 2 milyon 750 bin lira tasarruf ettiklerini belirtti. Ayrıca, trijenerasyon sistemi ile doğal gazdan elektrik üretimi ve sıcak su temini sağlanarak 2 milyon 500 bin liralık ek bir tasarruf elde edildi.

Son Bir Yılda 6 Milyon Lira Tasarruf

Hastanede kullanılan 9 bin 251 tıbbi cihazın %96'sının periyodik bakımları ve onarımları, hastane bünyesindeki biyomedikal atölyelerde gerçekleştiriliyor. Arızalanan cihazlar, diğer hastanelerden hurdaya ayrılmış cihazların parçalarıyla tamir edilerek yeniden kullanıma kazandırılıyor. Bu sayede, son bir yılda yaklaşık 6 milyon lira tasarruf sağlandı.

Mobilya Üretimi

Kompleksin içinde kurulan atölyelerde, hastanenin ihtiyaç duyduğu dolap ve masa gibi mobilyalar üretilerek kullanılıyor. Bu şekilde, hastane mobilya giderlerinden tasarruf edilerek yaklaşık 10 milyon liralık bir birikim elde edildi.

Dijital Dönüşüm

Hastane yönetimi, dijitalleşme sürecine büyük önem veriyor. Kağıt kullanımını %50 oranında azaltarak 1 milyon 500 bin lira tasarruf sağlandı. Ayrıca, hastane bilgisayarlarının üçte ikisinde milli işletim sistemi "Pardus" kullanılarak 4 milyon lira tasarruf edildi. Dijitalleşme sayesinde hem verimlilik arttı hem de çevreye duyarlı bir yaklaşım benimsendi.

DSÖ Uyardı: Sudan'daki İnsani Kriz Trajik Boyutlarda DSÖ Uyardı: Sudan'daki İnsani Kriz Trajik Boyutlarda

Geleceğe Yönelik Hedefler

Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, hastanenin kendi kendine yetebilen bir yapı haline gelmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ay, “Hastanemizin her alanda sürdürülebilir bir yaklaşım sergilemesi ve kamu kaynaklarını etkin kullanması bizler için gurur verici. Bu yolda ekibimizle birlikte emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.