Dernek, paketle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Maaş İyileştirmesi Beklenmiyor

Açıklamada, yeni göreve başlayan bir hâkim veya savcının 62.000 TL maaş aldığı belirtilirken, Anayasa Mahkemesi’nin hâkim ve savcı maaşlarının arttırılması yönünde karar vermesine rağmen, Adalet Komisyonu’nda kabul edilen pakette hâkim ve savcılara herhangi bir maaş iyileştirmesi yapılmadığı ifade edildi.

Ayrıca, Yargıtay ve Danıştay mensuplarının maaşlarının düşürüldüğü ve diğer hâkim ve savcı maaşlarında da herhangi bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı.

Ek Gösterge ve Zam Talebi

Dernek, ciddi bir iş yükü altında olan ve maddi-manevi büyük sorumluluklar taşıyan hâkim ve savcıların maaşlarının arttırılması gerektiğini belirtti. Yaklaşık 25.000 hâkim ve savcıyı kapsayacak şekilde ek göstergelerin arttırılması ve maaşlarına zam yapılmasının elzem olduğu dile getirildi.

Ocak Ayında Maaşlara Ne Kadar Zam Gelecek? Emekli ve Memur İçin 5 Farklı Hesap Ocak Ayında Maaşlara Ne Kadar Zam Gelecek? Emekli ve Memur İçin 5 Farklı Hesap

Anayasa Mahkemesi İhlal Kararı Verebilir

9. Yargı Paketi’nin Genel Kurul’da Adalet Komisyonu’ndan geldiği şekliyle kabul edilmesi halinde, Anayasa Mahkemesi’nin yeniden ihlal kararı vereceği iddia edildi. Dernek, yargı mensuplarının maddi ve manevi açıdan desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu tür düzenlemelerin yargının bağımsızlığı ve etkinliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.