Böçkün'ün açıklamasına göre, bu sabah yoğun bakımda tedavi gören bir hastanın vefatı sonrası, hasta yakınları ünitede çalışan sağlık çalışanlarına saldırıda bulundu. Bu saldırıda sağlık personelinin yanı sıra temizlik ve güvenlik çalışanları da darp edildi.

Personel Eksikliği ve Güvensizlik

Başkan Böçkün, günümüz şartlarında hastanelerde personel eksikliği nedeniyle ciddi iş yükü altında çalışan sağlık çalışanlarının, aynı zamanda can güvenliği endişesiyle görev yaptıklarını belirtti. "Hasta hayatı üzerine olan iş hassasiyetlerinin sorumluluk bilinciyle çalışırken, iş yerlerinde kendilerini güvende hissetmiyorlar," diyerek mevcut durumun sağlık çalışanları üzerindeki olumsuz etkisine vurgu yaptı.

Genel Başkan Osman KAYA: ‘112 Sağlık Çalışanları Düşük Teşviki Hak Etmiyor’ Genel Başkan Osman KAYA: ‘112 Sağlık Çalışanları Düşük Teşviki Hak Etmiyor’

Caydırıcı Cezai İşlemler Talebi

Genç Sağlık Sendikası olarak sağlıkta şiddetin son bulması gerektiğini dile getiren Böçkün, yetkililere caydırıcı cezai işlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu. "Artık bu olayların son bulması gerekiyor," diyen Böçkün, sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda hizmet vermesinin önemini vurguladı.