Olayın sebebinin, diş hekiminin komşusunun husumetli olduğu bir kişiyi tedavi etmesi olduğu belirtildi. B.Ç., diş hekimine “Sen nasıl benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini yaparsın?” diyerek muşta ile saldırdı. Olay sırasında Erkılınç kaçarak hayatını kurtardı, ancak yüzünden aldığı yaralar nedeniyle hastaneye giderek darp raporu aldı ve şikayetçi oldu.

Saldırıda Silah Kullanıldı

Saldırının ardından B.Ç., kaçmaya çalışan Erkılınç’ın arkasından pompalı tüfekle ateş etti. Şans eseri saçmalardan yara almadan kurtulan diş hekimi, güvenlik güçlerine haber verdi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği baskında, saldırgan B.Ç. bulunamazken, olayda kullanılan pompalı tüfek ele geçirildi. B.Ç.'nin yakalanması için geniş çaplı bir arama başlatıldı.

"Hangi Devirde Yaşıyoruz?"

Olayın ardından Adana Diş Hekimleri Odası Başkanvekili Dr. Dt. Metin Ersoy ve Genel Sekreter Dr. Dt. Hasan Boğa, Erkılınç’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaşadığı saldırıyı anlatan diş hekimi, komşusunun kendisine “Sen benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini nasıl yaparsın?” diyerek saldırdığını ve diğer elinde maket bıçağı taşıdığını söyledi. Şans eseri hayatta kaldığını belirten Erkılınç, “Ben bir hekimim, bu saldırıyı hak etmedim. Hangi devirde yaşıyoruz? Güvenlik güçlerimize, adalete ve devletimize güveniyorum” dedi.

Giresun Devlet Hastanesi’nde Ekim Ayında Mesai Dışı Ameliyat Uygulaması Giresun Devlet Hastanesi’nde Ekim Ayında Mesai Dışı Ameliyat Uygulaması

Adana Diş Hekimleri Odası'ndan Destek

Oda Başkanvekili Metin Ersoy ise şiddetin hiçbir koşulda kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir hekim, böyle bir sebep ile hastasını reddedemez ve bu tarz bir saldırının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Oda avukatımızı olaya dahil ederek gereken desteği sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.