Sendika, yaşanan bebek ölümlerine ilişkin soruşturmanın derinleştirilmesini ve Koca’nın bu süreçte bakanlık olarak nasıl bir tutum sergilediğini açıklamasını istedi.

Sağlık Sistemindeki Yapısal Sorunlara Dikkat Çekildi

Yapılan açıklamada, sağlık sistemindeki denetimsizlik ve özel hastanelerin ticarileşmesi nedeniyle kalite düşüşü yaşandığına vurgu yapıldı. Özellikle son 15 yılda özel hastanelerin sayısındaki artışın, sağlık hizmetlerinde eşitsizlikleri derinleştirdiği belirtildi. Sendika, sağlık sisteminde derin yapısal reformlar yapılmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

Sağlık-Sen’den Müdahale: ADSM'de Hastalar Özele mi Yönlendiriliyor? Sağlık-Sen’den Müdahale: ADSM'de Hastalar Özele mi Yönlendiriliyor?

Ruhsatı İptal Edilen Hastaneler Kamulaştırılmalı

Skandala karıştığı iddia edilen ve ruhsatları iptal edilen 10 hastanenin, kamulaştırılarak halkın kullanımına açılması gerektiği ifade edildi. Bu adımın, hem sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini artıracağı hem de hastane ihtiyacına çözüm sağlayacağı savunuldu.

Sağlık Çalışanlarına Güvene Gölge Düşürülmemeli

Sendika, olayların tüm sağlık çalışanlarına mal edilmemesi gerektiğini belirterek, sağlık çalışanlarının topluma olan güveninin korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, pandemi ve deprem gibi felaketlerde sağlık çalışanlarının gösterdiği fedakarlıklara dikkat çekildi.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’e Destek

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in çalışmalarını takdir eden sendika, adaletin yerini bulması için mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Yenidoğan Çetesi skandalından çıkışın, toplumun daha aydınlık günlere ulaşması adına önemli olduğu dile getirildi.