Hekimin sosyal medya açıklamasının ardından Karabük Sağlık Sen, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Sağlık Sen’in Tepkisi!

Karabük Sağlık Sen’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Daha önce Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmış ve Ocak ayında hastanemizden ayrılmış bir hekim arkadaşımızın, ‘Hemşirelerin hekimlere baskısı gerçek, yeri gelip hastayı bize karşı doldurdukları da bir gerçek, Karabük EAH en azından böyleydi, üzgünüm.’ şeklinde yapmış olduğu paylaşımı bizi de ziyadesiyle üzdü.” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Hizmetlerinde Ekip Çalışmasının Önemi

Açıklamada, Sağlık Sen olarak hekiminden hemşiresine, şoföründen temizlik personeline kadar tüm sağlık hizmeti sunucularının bir ekip işi olduğunun ve her hizmet kolunun çok önemli olduğunun defalarca ifade edildiği vurgulandı. 

Her sağlık personelinin kıymetli olduğunun altı çizilen açıklamada, sağlık hizmeti sunumunda birbirine güç ve güven veren sağlık çalışanlarının işbirliği içinde çalışmasının, vatandaşların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırdığı belirtildi.

Güveni Sarsan Açıklamalara Tepki

Sağlık çalışanları arasındaki güveni sarsan, fedakârlıkları göz ardı eden ve tüm zorlukların beraberce göğüslenildiğinden habersiz yapılan açıklamaların, çalışma barışını bozacağı ifade edildi. 

Sağlık Sen, hekimlerin, hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanlarının güvencesi olduklarını ve her daim yanlarında olduklarını belirtti. Fevri açıklamaların amacından saparak çalışma barışının bozulmasına yol açacağına dikkat çekildi ve bu tür açıklamaların esefle karşılandığı ifade edildi.

Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı

Karabük Sağlık Sen, sağlık camiasının ayrılmaz birer parçası olan sağlık çalışanları arasında güven ve işbirliğinin korunmasının önemine dikkat çekerek, bu tür açıklamaların çalışma barışını zedelediğini belirtti.