Sayıştay denetlemelerinde gelir-gider dengesinin sağlanamadığı gerekçesiyle alınan kreş ve anaokulu hizmetlerinin kapatılması kararı, büyük tepki topladı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarından Hastane Yönetimine Tepki: ‘Sorunlar Göz Ardı Ediliyor’ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarından Hastane Yönetimine Tepki: ‘Sorunlar Göz Ardı Ediliyor’

“Çocuklarımızın Geleceğini Tehlikeye Atıyorlar”

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yetkili sendika olan Hep-Sen’in İzmir Şube Başkanı Kemal Yılmaz, bu kararın çalışanların ve çocuklarının geleceğini tehlikeye attığını vurguladı. Kemal Yılmaz, “Ege Üniversitesi’nin aldığı bu karar, çocuklarımızın güvenliğini ve çalışanlarımızın refahını hiçe saymaktadır. Üniversite yönetimi, bu kararı alırken hiçbir çalışanı, anne-babayı veya sendika temsilcisini bilgilendirmemiştir. Hep-Sen olarak, bu kararın sonuna kadar karşısındayız ve mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz,” dedi.

“120 Aile Mağdur Ediliyor”

Yılmaz, kapatma kararıyla 120’nin üzerinde anne-baba ve çocuklarının mağdur edildiğini belirterek, “Hiçbir kamu çalışanın refahı ve güveni düşünülmeden, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın mental sağlıkları gözetilmeden ‘Zarar ettik kapattık’ anlayışını bu meydanda toplanan ve görevi başında olup yanımızda bulunamayan 11 bin Ege Üniversitesi çalışanı olarak kabul etmediğimizi haykırmak istiyoruz,” diye konuştu.

Protestolar Sürüyor

Üniversite çalışanları ve sendika temsilcileri, karara karşı protestolarını sürdüreceklerini ve kreşin kapatılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Çocuklarının geleceği ve çalışanların refahı için bu mücadeleyi bırakmayacaklarını ifade ettiler.