Ghebreyesus, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Sudan'daki durumun "trajik" boyutlara ulaştığını belirtti.

Sudan'da yaşanan yıkım, ölüm, yerinden edilme ve hastalık seviyesinin giderek arttığını vurgulayan Ghebreyesus, dün Çad ve Sudan sınırındaki Adre Sınır Kapısı'nda tıbbi yardımların teslimatına katıldığını ifade etti. "Sudan'daki insanlar için hiçbir yardım yeterli değil, onların asıl ihtiyacı barış" diyen DSÖ Genel Direktörü, çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu.

Eskişehir'de Hasta Nakil Şoförüne Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Eskişehir'de Hasta Nakil Şoförüne Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

Sudan'daki İç Savaş ve İnsani Kriz

Sudan'da 30 yıllık Ömer el Beşir rejiminin devrilmesinden sonra ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki güç mücadelesi 17 aydır devam ediyor. Barış girişimlerinin sonuçsuz kaldığı ülkede, Birleşmiş Milletler'e (BM) göre dünyanın en büyük yerinden edilme ve açlık krizlerinden biri yaşanıyor. Sudan'daki çatışmalarda bugüne kadar 20 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 10 milyondan fazla kişi yerinden edildi ve 25 milyondan fazla insan insani yardıma muhtaç durumda.