Soygun Detayları

Doktor İnci Yurt (55), Samsun'un İlkadım ilçesinde annesiyle birlikte yaşadığı aile apartmanında, dilenci kılığında giren iki kadın hırsız tarafından soyuldu. S.Y. (24) ve B.V. (20) isimli kadınlar, cerrahi maske ve eldiven kullanarak eve girdikten sonra, evin içinde bulunan kasayı açtı. Kasa içerisindeki tamamı özel tasarım 2 milyon 500 bin lira değerindeki pırlanta ve değerli taşlar ile 10 bin euro'yu çalarak kayıplara karıştılar.

Yakalanma Süreci

Polis, apartmanın güvenlik kamerası ve sokak kameralarının görüntülerini takip ederek hırsızları yakaladı. 30'un üzerinde hırsızlıktan suç kayıtları bulunan iki kadın, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Özel Hastane Hakkında Dikkat Çeken Şikayet Özel Hastane Hakkında Dikkat Çeken Şikayet

Mağduriyetini Dile Getirdi

Evi soyulan İnci Yurt, çalınanların listesini polise sundu ve yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: "Ben annem ile beraber yaşıyorum. Burası tamamen akrabalarımızın yaşadığı apartman. Annem bir yakınımızın cenazesi nedeniyle başsağlığı dilemek için köye gitmişti. Evde kimse olmadığı anı bilen kişiler gelip soygunu gerçekleştirmişler. Kasa benim odamdaydı. Anahtarı ise annemin odasında çamaşır dolabının altındaydı. Cerrahi eldiven kullanan hırsızlar kasada bulunan tamamı özel tasarım olan 2 milyon 500 bin lira değerindeki pırlantalarımı ve 10 bin euro parayı alarak kaçmışlar. Polis kamera kayıtlarından iki hırsızı buldu. Hatta bizim eve girdikleri kıyafetleri değiştirdikleri yerin görüntüleri de var ama onlar şimdi serbest. Bizim çalınan eşyalarımız da ortada yok."

Mağdurlar, yetkililerden adaletin sağlanmasını ve çalınan eşyaların geri getirilmesini bekliyor.