2012 yılında işyerine gelen Kıymet Kaya’nın karın bölgesinden liposuction yöntemiyle yağ alan ve yüzüne enjekte eden Banu Mülhim, Kaya’nın yüzünde morarma ve şişliklerin oluşmasının ardından alerji ilacı verdi. Kaya’nın yüzünden irin akmaya başlayınca, sahte doktor hakkında ‘dolandırıcılık’ ve ‘yaralama’ suçlarından dava açıldı.

İlk Yargılama ve İtiraz Süreci

Banu Mülhim, Bakırköy 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2017 yılında yapılan yargılamada beraat etti. Ancak itiraz üzerine dosya Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) gönderildi. BAM, yargılamanın ağır ceza mahkemesinde yapılması gerektiğini belirterek dosyayı geri gönderdi. Bakırköy 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, Mülhim, nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 3340 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu

Ayrıca, mağdurun yüzünde sabit iz bırakacak şekilde taksirle yaralama suçundan 10 ay hapis cezası verildi ve ‘yetkisiz hekimlik’ suçundan suç duyurusunda bulunuldu.

Yeni İddianame ve İfadeler

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan ihbar üzerine Banu Mülhim hakkında yeni bir iddianame düzenledi. İddianamede Mülhim’in 5 yıla kadar hapis cezası ve bin güne kadar adli para cezası ödemesi talep edildi. Mülhim, ifadesinde kendisini doktor olarak tanıtmadığını ve sadece ozon tedavisi uyguladığını iddia etti.

Mağdurun Açıklamaları

Kıymet Kaya, son görülen duruşmada, Banu Mülhim’in kendisini plastik cerrah olarak tanıttığını ve sahte diplomalar astığını belirtti. Kaya, “Bana ve kuzenime liposuction uyguladı. Doktor olduğunu söylemişti. Şikayetçiyim,” dedi.

Kaya, Hürriyet’e verdiği röportajda da yaşadığı travmayı anlatarak,

10 küsur yıldır yüzümü düzeltmeye çalışıyorum, gitmediğim doktor kalmadı. Kadınlardan aldığı yağları makarna süzgecinde süzüp kavanozlarda saklıyordu. Ege ve Trakya’daki kadınlar bu isme dikkat edin, gördüğünüz yerde kaçın

dedi.

Duruşma Ertelendi

Eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi. Bu süreçte Mülhim’in eylemleri ve sahte tıp diploması kullanarak gerçekleştirdiği işlemler, birçok kadının hayatını olumsuz etkiledi. Yargı süreci devam ederken, mağdurlar adalet arayışlarını sürdürüyor.