Kalp krizi nedeniyle 8 aydır yoğun bakımda tedavi gören Faruk U. (31), dün sabah hayatını kaybetti. Ölüm haberinin ardından sinir krizi geçiren yakınları, 4 hastane çalışanını darp etti.

Hemşire Annenin Acısı: Kumda Oynayan Kızını Kaybetti Hemşire Annenin Acısı: Kumda Oynayan Kızını Kaybetti

Çalışanlara Saldırı

Saldırıya uğrayan sağlık personelleri M.Ç., S.T., temizlik görevlisi F.K. ve güvenlik görevlisi B.D., yaşadıkları şiddet sonrası darp raporu alarak şikayette bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hastane güvenlik kameralarını inceleyerek saldırıya karışan 4 kişiyi tespit etti ve gözaltına aldı.

Hastane Başhekiminden Açıklama

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, olayla ilgili yaptığı açıklamada şiddeti kınayarak şunları söyledi: "Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren entübeli olarak tedavi gören hastamızın vefatı sonrası, hasta yakınları sağlık çalışanlarımıza saldırmıştır. Çalışanlarımızın maruz kaldığı bu şiddeti kabul edilemez buluyor, tüm sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Şiddete Karşı Sıfır Tolerans

Başhekim Prof. Dr. Akıl, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Sağlık hizmeti sunan personelimizin güvenliği ve huzuru önceliğimizdir. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için etkili ve caydırıcı cezai yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Dicle Üniversitesi Hastanesi olarak, personelimizin haklarını savunmak adına hukuki girişimleri başlatmış bulunuyoruz. Şiddetin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini bir kez daha dile getiriyoruz," dedi.

Halkımıza Çağrı: Şiddete Karşı Duyarlı Olun

Hastane yönetimi, sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışabilmesi için halktan bu tür olaylara karşı duyarlı olmalarını talep etti ve sağlık hizmetlerinde şiddete sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Soruşturma Devam Ediyor

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, gözaltına alınan 4 kişinin adalet önünde hesap vermesi bekleniyor.