İstanbul ve Bartın’da gerçekleştirilen sahte silah ruhsatı operasyonunda, İstinye Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan kişilerin de dahil olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan hastane güvenlik görevlilerinin, ilk kez silah ruhsatı almak üzere sağlık raporu için başvuran kişilere, başkasına ait eski tarihli bir silah ruhsatı fotokopisi üzerinde oynama yaparak para karşılığı ruhsat almalarına aracılık ettikleri ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri Devrede

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan sahte silah ruhsatı soruşturması kapsamında yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Sarıyer’de bulunan İstinye Devlet Hastanesi yetkilileri, verilen bazı silah ruhsatlarındaki belgelerin sahte olabileceğini değerlendirdi ve iç soruşturma başlattı. Müfettişlerin yaptığı incelemelerde verilen sağlık raporlarında usulsüzlük ve sahtecilik tespit edilerek savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür'den Kamuoyuna Açıklama Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür'den Kamuoyuna Açıklama

Güvenlik Görevlilerinin Şebeke Halinde Hareket Ettikleri Tespit Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilere ruhsat için verilen sağlık raporlarında şaibe tespit etti. Belgenin eski bir ruhsat sahibine ait belge fotokopisi olduğu anlaşılınca çalışma genişletildi. Hastanede görevli güvenlik personelinin şebeke halinde hareket ettiği ve sahtecilik yaparak yeni silah ruhsatı alacak kişilere kolaylık sağladığı belirlendi. Güvenlik görevlilerinin, para karşılığında başvurdukları bu yöntemle, kapsamlı doktor kontrollerini atlayarak, sağlık kurulunda görevli doktorlara ‘daha önceden silah ruhsatları varmış’ izlenimi verdikleri ortaya çıktı.

Operasyonla Ele Geçirilenler

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, bir mahalle muhtarı ile hastanede görevli güvenlik görevlilerinin de dahil olduğu şebekeye yönelik İstanbul ve Bartın’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda 4 tabanca, 1 yivsiz tüfek, bu silahlara ait 850 mermi ve 6 silah ruhsatı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade işlemleri devam ederken, sahte silah ruhsatlarının iptal edildiği öğrenildi.