Yenidoğan Çetesi skandalının ülkeyi derinden sarstığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada masum bebeklerin hayatıyla oynayan canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için takipçi olacaklarını ifade etti. Erdoğan, 1,5 yıl önce başlatılan soruşturmanın sonucunda çete liderlerinin tutuklandığını ve 22 kişinin şu anda cezaevinde olduğunu vurguladı.

12 Hastane Kapatıldı, Geniş Kapsamlı Operasyon Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nın Tekirdağ’da bir hastaneyi kapattığını, İstanbul'daki 9 hastanenin ise ruhsatlarının iptal edildiğini belirtti. Yenidoğan Çetesi'nin faaliyetleri nedeniyle 12 masum bebeğin hayatını kaybettiğini ve sorumlulara karşı adli ve idari işlemlerin hızla uygulandığını ifade eden Erdoğan, bu tür olaylar karşısında gereken tüm adımların atıldığını belirtti.

Şehir Hastanesinde ‘Hasta’ Değil ‘Müşteri’ Kavramı Şehir Hastanesinde ‘Hasta’ Değil ‘Müşteri’ Kavramı

Muhalefete Sert Eleştiri

Erdoğan, muhalefetin ve medyanın bu olayı siyasi malzeme haline getirmesini sert bir dille eleştirerek, bebeklerin cenazesi üzerinden siyaset yapmanın vicdan tutulmasından başka bir şey olmadığını söyledi. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, onun sağlık hizmetleri hakkında konuşacak en son kişi olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Millet salgınla boğuşurken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin yollarını yapmaktan aciz olan zihniyetin bu süreçte susması gerekir” dedi.

Sağlık Çalışanlarına Güvence

Cumhurbaşkanı, sağlık çalışanlarının bu olaylar nedeniyle töhmet altında bırakılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Yaklaşık 1,5 milyon sağlık çalışanının fedakârca çalıştığını belirten Erdoğan, bu çete üyelerinin işledikleri suçların hesabının hukuk önünde en ağır şekilde sorulacağını vurguladı.