Olayın ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, "zimmet ve resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Bu süreçte, dönemin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Hastane Müdür Yardımcısı E.S ile diğer hastane personeli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan sanıklar, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanıklara Ağır Suçlamalar ve Cezalar

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, hastane müdür yardımcısı E.S, hastane personeli B.P ve diğer sanıklar M.B ve P.S.P'ye yönelik ağır suçlamalar yer aldı. Sanıklar hakkında "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçundan 5 yıl 3 aydan 14 yıla kadar, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçundan ise 10 yıl 6 aydan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Sağlık Çalışanlarının Teşvik ve Maaş Sıkıntısı Giderek Artıyor Sağlık Çalışanlarının Teşvik ve Maaş Sıkıntısı Giderek Artıyor

İlk Duruşma Yapıldı

İlk duruşmada mahkeme, sanıklardan hastane müdür yardımcısı E.S.'yi dinledi. Diğer sanıkların ise 21 Şubat 2025'te yapılacak ikinci duruşmada dinlenileceği belirtildi. Mahkemenin, ilerleyen celselerde hastane çalışanlarını da tanık sıfatıyla dinlemesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı ve Savcılık Soruşturması

Olay, 2022 yılında resmi belgelerdeki sahtecilik ve zimmet iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma ile ortaya çıktı. Bakanlık müfettişlerinin incelemesinin ardından konu, adli soruşturmaya intikal etmiş ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılmıştı.