Hemşire Huriye Uzunlar Hayatını Kaybetti Hemşire Huriye Uzunlar Hayatını Kaybetti

Koca, 18 şehir hastanesinin 322 milyar avro olan 25 yıllık nominal bedelini 27,5 milyar avro ile sınırlandırdıklarını söyleyerek bütçeye yük olmalarını engellediklerini belirtmişti.

“Başarısız Bir Dönem”

Şahbaz, Fahrettin Koca’nın bakanlık dönemini “başarısız” olarak nitelendirerek, Koca’nın pandemi döneminde halkın sağlık verilerini sakladığını, üç maskeyi dağıtmakta zorlandığını ve aşı alımında kamu zararına neden olduğunu belirtti. Şahbaz, “Şehir hastanelerinin bir kara deliğe dönüştüğünü itiraf eden Koca hakkında suç duyurusunda bulunacağız,” dedi.

“Bunlar mı Dünyanın En İyi Sağlık Hizmeti?”

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Rize’de yaptığı “Dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden birisiyiz” açıklamasını eleştiren Şahbaz, “Dünya Sağlık Örgütü bir muayeneyi 20 dakika olarak tanımlarken, Türkiye’de bu süre 5 dakikaya indirildi. MHRS sisteminden randevu alınamıyor, tedaviye erişemeyen vatandaşlar sağlık sorunları yaşıyor. Bunlar mı dünyanın en iyi sağlık hizmeti?” diye sordu.

Sağlıkta Şiddet ve Diğer Sorunlar

Şahbaz, sağlıkta şiddet, ilaç bulunamaması, yüksek katkı payları ve mesai ücretlerini alamayan sağlık çalışanları gibi sorunlara dikkat çekerek, “120 bini aşan beyaz kod uyarısıyla mı en iyi sağlık hizmetini veriyoruz? Sağlık sisteminde ciddi sorunlar var,” dedi.

Yüksek Maliyetli İhaleler

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerde kamu zararı oluşturulmak istendiğine dair iddialar olduğunu belirten Şahbaz, “İhale bedellerinin çok üzerinde maliyetler çıkarılarak kamu zararı oluşturuluyor. Buna itiraz eden 23 mimar/mühendisin taşra hastanelerine sürüldüğü iddiaları var. Sayın Bakan bu iddialar doğru mudur?” diye sordu.

CHP’ye Davet

Şahbaz, Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu CHP’ye davet ederek, “Fahrettin Koca ile iki defa görüştük. Kemal Memişoğlu’yla da görüşmeyi planlıyoruz. Bu defa bakanı partimize bekliyoruz, kapımız açık,” dedi.

Ne Olmuştu?

Cumhurbaşkanı Kararı ile Fahrettin Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı olarak atanmıştı. Devir teslim töreninde konuşan Fahrettin Koca, “Kamu-özel işbirliğinde yapılan 18 şehir hastanemizin 25 yıllık maksimum fiktif nominal bedeli 322 milyar avroydu. Bu bedeli 27,5 milyar avro ile sınırlandırdık ve böylece bütçeye yük olmalarını önledik,” demişti.