ALKÜ, son yıllarda akademik ve bilimsel çalışmalarını hızlandırırken, fiziki yapılanmasını tamamlamak için de yoğun girişimlerde bulunuyor. 

Bu kapsamda Rektör Türkdoğan, İstanbul İl Sağlık Müdürü görevindeyken birlikte çalıştığı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu Ankara’da ziyaret etti. Sağlık alanındaki yenilikler ve yatırımların ele alındığı görüşmede, Türkdoğan Alanya ve bölgenin sağlık yatırımları hakkında detaylı bilgi verdi.

Muğla’da Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: Bir Yaralı Muğla’da Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: Bir Yaralı

Sağlık Yatırımları İçin Destek Sözü Verdi

Ziyaret sırasında Rektör Türkdoğan, Bakan Memişoğlu’na ALKÜ’nün Alanya için yaptığı sağlık alanındaki yenilikleri ve Tıp Fakültesi’nin bölge için önemini anlattı. Türkdoğan, içinde sağlık ve spor komplekslerinin yer alacağı Cikcilli Yerleşkesi’nin uygulama planını sundu. Bakan Memişoğlu, bu yatırımların Alanya ve ALKÜ için büyük önem taşıdığını belirterek, yatırımların tamamlanması için gerekli desteğin sağlanacağını ifade etti.

Bakanlık Bina Yapımlarını Yakından Takip Edecek

ALKÜ Rektörü Türkdoğan, Alanya’nın sağlık alanında bölgenin üssü olması için bu yatırımların bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanı Memişoğlu, bakanlık olarak ALKÜ Tıp Fakültesi ve hastanesi binalarının yapımını yakından takip edeceklerini belirtti. Ayrıca, Alanya’ya yapılacak sağlık projelerinin hızlandırılması için girişimlerin başladığını söyledi.

Rektör Türkdoğan’dan Teşekkür ve Tebrik

Rektör Türkdoğan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevindeyken birlikte çalıştığını hatırlatarak, Bakan Memişoğlu’nun Alanya’ya selamlarını ilettiğini belirtti. 

Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile Alanya’ya dair sağlık yatırımları hakkında önemli konuları değerlendirdik. Alanya sağlığı için olmazsa olmazlardan ALKÜ Tıp Fakültesi ve hastanesi binalarının yapımı için Bakanımız Sayın Memişoğlu süreci yakından takip edeceklerini belirtti. Bakanımız Sayın Memişoğlu’na gösterdiği ilgi ve Alanya sağlığı için önemli olan projelere vereceği destek için yürekten teşekkür ederim,” dedi. Ziyaret sonunda Rektör Türkdoğan, Bakan Memişoğlu’na yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.