Ziyarete, İl Başkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Yatağan Devlet Hastanesi Temsilcisi Özgül Emiroğlu Güllü ve Sıtkı Koçman EAH Temsilcisi Ceyhan Tekin de katıldı.

Hastanenin Yenilikleri ve Gelişmeleri

Ziyaret sırasında konuşan Abdullah Gül, Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Muğla’nın sağlık alanındaki en önemli kuruluşu olduğunu vurguladı.

Gül, hastanenin son dönemde gerçekleştirdiği yeniliklerin halk için büyük bir kolaylık sağladığını belirterek, “Baklofen pompası ameliyatı ve Radyasyon Onkolojisi kliniğinin hizmete alınmasıyla Muğla halkının il dışına gitmek zorunda kaldığı zorluklar sona erecek. Ayrıca yapımı süren ve kısa sürede hizmete açılacak olan 2.500 araçlık otopark ile park sorunları da çözülecek,” dedi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı

Yatak Kapasitesi ve Hizmet Kalitesi

Gül, Muğla halkının hastaneye yoğun talebinin yatak kapasitesinde sorunlara yol açtığını da dile getirdi. “Yatağan Devlet Hastanesi’nin, yeni 1000 yataklı şehir hastanesi yapılana kadar Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlanması, yatak kapasitesi sorununa çözüm getirecektir. Bu şekilde daha fazla kişiye kaliteli sağlık hizmeti sunulabilecektir,” diye ekledi. Gül, hastanenin başarısının bir ekip çalışması olduğunu ve Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan’ın bu başarıdaki rolünün büyük olduğunu vurguladı.

Başhekim Togan’ın Açıklamaları

Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan, hastanenin sadece bir şifa merkezi değil, aynı zamanda bir bilim yuvası olduğunu belirtti. “Bilimi rehber alarak, halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte, halkımızın mutlu bir şekilde hizmet alması kadar, personelimizin de huzurlu bir çalışma ortamına sahip olması bizim için çok önemli. Yeni projelerimizle Muğla halkının il dışına bağımlılığını ortadan kaldırmak için çalışmalarımız sürecek,” dedi.

Sendikanın Destek Mesajı

Görüşmenin sonunda Abdullah Gül, Birlik Sağlık Sen olarak sendikacılığın, çalışanlar ile yönetim arasında bir köprü görevi gördüğünü ve sorunların çözümünde önemli bir rol oynadığını ifade etti. “Yanlışın karşısında dimdik durduğumuz gibi, doğru ve güzel olan her şeyi de destekliyoruz. Hastanemizin halkımıza ve çalışanlarımıza yönelik yeniliklerini desteklemeye devam edeceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.