Memişoğlu, bu iddiaların 5-6 yıl önceki şartlara dayanan sözlerin çarpıtılması olduğunu belirterek, "Bu dezenformasyonu yayanların ne amaçla yaptıklarını anlamış değilim," dedi.

Amasya'ya Yeni 600 Yataklı Hastane

Bakan Memişoğlu, Amasya Valiliği ziyaretinde çiçeklerle karşılanarak şeref defterini imzaladı. Ziyarette, şehirde sağlık hizmetlerini iyileştirme konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Amasya'da inşasına başlanan 600 yataklı hastanenin yüzde 10 seviyesine geldiğini belirten Memişoğlu, “2025 sonunda veya 2026 yılının ilk aylarında hastanemiz hizmete başlayacaktır. Üniversiteyle iş birliği içinde, şehrimizin tarihine yakışır bir sağlık hizmeti sunacağız," şeklinde konuştu.

Hastanede Tecavüz İddialarına Başhekimden Yanıt! Hastanede Tecavüz İddialarına Başhekimden Yanıt!

"Kötü Niyetli Paylaşımları Anlamlandıramıyoruz"

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "Konya'da Suriyelilere özel hastane" iddialarına ilişkin açıklama yapan Bakan Memişoğlu, şunları söyledi:

"5-6 yıl önce söylenmiş birkaç kelimeyi çarpıtarak sosyal medyada yayanların amacını anlamakta güçlük çekiyorum. Biz, misafirlerimize her türlü sağlık hizmetini veririz. Ancak 5 yıl önce söylenen sözleri kötü niyetle kullanmak doğru değil. Böyle bir projemiz yok."

"En İyi Sağlık Hizmetini Sunmakla Mükellefiz"

Sağlık hizmetlerini en iyi şekilde, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hem de misafirlerine sunduklarını vurgulayan Memişoğlu, "Dünyanın herhangi bir ülkesinden gelip sağlık hizmeti almak isteyen herkese de en iyi hizmeti sunuyoruz," dedi. Ayrıca, pandemi döneminde Türkiye'nin sağlık sistemi ve altyapısının başarısının tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

"Vatandaşlarımız En İyi Sağlık Hizmetini Hak Ediyor"

Bakan Memişoğlu, konuşmasının devamında sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yaygın, ücretsiz ve güçlü bir sağlık altyapısı yok. Cumhurbaşkanımızın talimatı, her insana en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. ‘Bir insanın canını kurtaran, tüm insanlığın canını kurtarmıştır’ anlayışıyla çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

Amasya'da sağlık hizmetlerini değerlendirmek ve daha iyi bir hizmet sunmak için istişarelerde bulunacaklarını belirten Memişoğlu, kentte sağlık sisteminin daha da güçlendirilmesi için çalışacaklarını söyledi.