Burada bir hemşirelik öğrencisi tarafından sağlık atamaları soruldu. Bakan Memişoğlu, KPSS puanına göre kadro ilan edileceğini ve Türkiye'nin hemşire ihtiyacının Avrupa ortalamasının üçte biri kadar olduğunu belirterek, "İyi bir hemşireysen her yerde sana iş var" dedi.

Hemşirelik Kadrolarına Büyük İhtiyaç Var

Bakan Memişoğlu, hemşirelik mesleğine olan ihtiyacın giderek arttığını vurgulayarak, kadro ilanlarının yapılacağını ve atamaların KPSS puanına göre gerçekleştirileceğini söyledi. Türkiye’nin hemşire ihtiyacının yüksek olduğunu belirten Memişoğlu, iyi hemşirelerin iş bulmakta zorlanmayacağını ifade etti.

Beyaz Kod Verildiğinde Sicile İşler mi? Beyaz Kod Verildiğinde Sicile İşler mi?

Etik Değerler ve Çalışkanlık Vurgusu

Öğrencilere yönelik konuşmasında etik değerlerin ve çalışkanlığın korunması gerektiğini vurgulayan Bakan Memişoğlu, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ve Yunus Emre’nin felsefelerinden örnekler verdi. "Etik ve insani değerleri koruyarak dünyaya hükmedebilecek bir medeniyet inşa edebilirsiniz" dedi.

Kalite Süreçlerinde İlerleme

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de, üniversitedeki kalite süreçleri hakkında bilgi verdi. Karahocagil, öğrencilere verdikleri eğitimde kaliteyi artırmayı hedeflediklerini belirtti.