Kemal Memişoğlu, "Menzilci değilim ve isterseniz beni Emin Gürses’e sorabilirsiniz” dedi. Bunun üzerine Odatv, Prof. Dr. Emin Gürses ile iletişime geçerek, Memişoğlu hakkındaki iddiaları sordu.

Kemal Memişoğlu Hakkında İddialar

Görevinden istifa eden Fahrettin Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu getirildi. Memişoğlu'nun göreve gelir gelmez, hakkında çeşitli haberler ve iddialar yayımlandı. Özellikle, Menzil tarikatına yakın olduğu ve sağlık çalışanlarına yönelik genelgede kadın çalışanların “edep, adap ve inanca göre uygun giyinmesi” gerektiğini belirttiği öne sürüldü.

Emin Gürses’in Açıklamaları

Odatv'nin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Emin Gürses, Kemal Memişoğlu'nu yakından tanıdığını belirterek şunları söyledi: “Kemal Memişoğlu’nu tanımıyorlar. Biz de devlet memuruyuz. Bize genelge gelir. Bir keresinde, '1 Haziran’dan itibaren kravat takmayabilirsiniz' denildi. Bir bayan doktor, 'Erkekler tamam da biz nasıl giyineceğiz?' diye sordu. Bunun üzerine Kemal de 'Siz de usullere göre giyinin' dedi ve bu, asistan tarafından kağıda dökülerek imzalandı."

Menzil İddialarına Gürse'den Yanıt

Gürses, Kemal Memişoğlu'nun Menzil tarikatına bağlı olduğuna dair iddiaları da yanıtladı. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Kemal Memişoğlu’na, "Ben Menzil’in en önemli adamıyım. Seni görevden alırım" dediğini, ancak Memişoğlu'nun durumu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a anlattığını söyledi. Erdoğan'ın, kısa bir süre sonra Recep Akdağ’ı görevden aldığını belirtti.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri: Yeni Düzenlemeler TBMM'ye Sunuldu Kamuda Tasarruf Tedbirleri: Yeni Düzenlemeler TBMM'ye Sunuldu

Kemal Memişoğlu'nun Kariyeri

Kemal Memişoğlu’nun, Fahrettin Koca döneminde çeşitli engellemelerle karşılaştığını ifade eden Gürses, Memişoğlu'nun sağlık sektöründe 1995’ten beri çalıştığını ve birçok başarılı projeye imza attığını söyledi. Fatih Sultan Mehmet PTT Hastanesi’nde başhekimlik yaptıktan sonra İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandığını belirtti. Gürses, Memişoğlu'nun dürüst ve çalışkan bir kişi olduğunu, cemaatle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.

Gürses, Kemal Memişoğlu'nun şehir hastanelerine karşı olduğunu, daha çok butik hastaneleri desteklediğini belirtti. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne büyük önem verdiğini, küçük hastanelerin şehir içinde olmasının daha mantıklı olduğunu savunduğunu söyledi. Erdoğan'a, şehir hastanelerinin karlı olduğu bilgisini verenlerin ise yeni görevden alınan bakan ve Binali Yıldırım olduğunu belirtti.