"Bizler İyi Taraftayız ve Saygı Görmek İstiyoruz"

Memişoğlu, konuşmasında sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına vurgu yaparak, "Dünyanın gözü önünde binlerce insanın canına kıyanlar varken, sizler bir insanın hayatını kurtarmak için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Bizler iyi tarafız ve değerli olmak, saygı görmek istiyoruz" dedi.

"Türkiye Dünyanın En İyi Sağlık Hizmetlerinden Birine Sahip"

Sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin dünya çapında iyi bir seviyede olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, "Hem ulaşılabilirlik hem de altyapı anlamında Türkiye, dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden biri" ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanesi'nde Büyük Usulsüzlük: Ödenen Paraya Karşılık Hizmet Yok! Şehir Hastanesi'nde Büyük Usulsüzlük: Ödenen Paraya Karşılık Hizmet Yok!

"Sağlığın Bilgisini de Üretmek Zorundayız"

Türkiye’nin sadece sağlık hizmeti sunan değil, aynı zamanda tıbbın ve sağlığın teknolojisini üreten bir ülke olması gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, "Yeni bir şeyler söyleyen, dünyaya sağlık liderliği hediye eden bir ülkeye ihtiyacımız var" dedi.

"Beyaz Önlüğü Giyiyorsanız Beyaz Kalmalısınız"

Sağlık çalışanlarına hitap eden Memişoğlu, "Eğer beyaz önlüğü giyiyorsanız beyaz kalmalısınız. Bu önlük iyiliğin, saflığın, adanmışlığın bir sembolü" diye konuştu.

"İnsanlara Hastalanmamayı Öğretmeliyiz"

Türkiye'nin sağlık sisteminin çok erişilebilir olduğunu vurgulayan Bakan, "Sadece tedavi etmek yetmez, insanlara hastalanmamayı da öğretmeliyiz. Spor, sağlıklı beslenme ve bağımlılıklardan uzak durmak da bizim sorumluluğumuzda" dedi.

"Gözlerime Baktığımda Binlerce Canın Kurtulmasına Vesile Olan Bir İnsan Görüyorum"

Kendisiyle ilgili övücü sözler sarf eden Memişoğlu, "Emin olun aynada gözlerime baktığımda binlerce canın kurtulmasına vesile olan bir insan olarak kendimi görüyorum. Bu bana yeter" ifadelerini kullandı.