“İsim Değişikliği Sorunları Çözmez”

Kütahya Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Gök, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’ndaki değişikliğin sadece bir isim değişikliği olacağını belirtti. Gök, bakanlıktaki sorunların çözümü için zihniyet değişiminin şart olduğunu vurguladı.

“Zihniyet Değişmeden Sorunlar Çözülmez”

Gök, Sağlık Bakanlığı’ndaki sorunların çözümünün, yalnızca isim değişikliği ile mümkün olmadığını ifade etti. Sözleşmeli yöneticilik sistemine dikkat çeken Gök, bir başvuru ve lisans mezunu olma şartının dışında hiçbir kriterin olmadığını eleştirdi. Gök, “Küçücük ilçedeki hastane müdürü veya yardımcısının atamasını sağlık konusundan bihaber siyasetçi yapıyorsa, sorunlar asla çözülemez” dedi.

Genel Başkan Önder Kahveci'den Maaş Zamlarına Tepki Genel Başkan Önder Kahveci'den Maaş Zamlarına Tepki

Sosyal Medya Açıklaması

Hasan Gök’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Sağlık Bakanlığı’ndaki sorunların çözümü için sadece isim değişikliği yeterli olmayacaktır. Zihniyet değişmediği sürece, bakanlıktaki sorunların çözümü mümkün değildir.

Sözleşmeli yöneticilik sisteminde, başvuru ve lisans mezunu olma dışında hiçbir kriterin olmaması büyük bir eksiklik. Sağlık konusundan anlamayan siyasetçilerin hastane müdürlerini ataması, çözüm değil daha fazla sorun getirecektir.”