Mide Ameliyatı Sonrası Ölüm: Hastaneye İdari Soruşturma Açıldı Mide Ameliyatı Sonrası Ölüm: Hastaneye İdari Soruşturma Açıldı

İlk olarak gözaltına alınan 11 kişi, dün tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün yapılan operasyonlarda, "Atız-Casper" adlı örgütün üyeleri olduğu belirlenen 5 şüpheli daha tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi ve toplam tutuklu sayısı 15’e ulaştı.

Hastane ve Caddede Peş Peşe Saldırılar

31 Ağustos Cumartesi günü saat 02.30 sularında Bahçelievler Devlet Hastanesi acil servis bölümünün önüne gelen saldırganlar, hastaneye doğru ateş açtı. Bu saldırıda bir hastane polisi, bir jandarma, bir hastane güvenlik görevlisi ve iki hasta yakını olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Aynı gece, Mahmutbey Caddesi’nde düzenlenen ikinci bir silahlı saldırıda ise 1 kişi hayatını kaybetti ve 1 kişi de yaralandı.

"Atız-Casper" adlı örgütle bağlantılı olduğu belirlendi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen çalışmalar sonucunda, Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Mahmutbey Caddesi’ndeki saldırıların bağlantılı olduğu tespit edildi. Dün, olaylarla ilgili gözaltına alınan 11 kişi "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan tutuklandı. Bugün de "Atız-Casper" adlı örgütle bağlantılı olduğu belirlenen 5 kişi daha adliyeye sevk edildi ve bunlardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu tutuklamalarla birlikte, Bahçelievler ve Mahmutbey’deki saldırılarla ilgili tutuklanan kişi sayısı 15’e yükseldi. Soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmeye devam ediyor.