Ameliyat sonrasında yaşadığı dayanılmaz ağrılar, başka bir hastanede yapılan ikinci ameliyatla ortaya çıkan ihmal sonucu öğrenildi.

Doktor ve Hemşirelere Ceza

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Mehmet Cüneyt U. ve ameliyatta görevli hemşireler, "taksirle yaralama" suçundan 2 bin 240 TL adli para cezasına çarptırıldı. Karnında unutulan 25 santimetrelik gazlı bez, genç kadının şikayetleri üzerine ortaya çıktı. Arslan, ağrılarının normal olduğunu söyleyen doktorun ihmalini fark edemediklerini belirterek, hem doktor hem de sağlık personeline dava açtı.

500 Bin TL’lik Tazminat Davası Açıldı

Emine Arslan, yaşadığı mağduriyet nedeniyle 500 bin TL’lik tazminat davası açtı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Arslan’ın yaşadığı fiziksel ve psikolojik zararları dikkate alarak 250 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Arslan, bu kararın kendisi için adaletin geç de olsa sağlanması anlamına geldiğini ifade etti.

Medipol Hastanesi İnşaatı Mühürledi Medipol Hastanesi İnşaatı Mühürledi

Dghgj

"Dokuz Yıl Süren Adalet Mücadelesi"

Emine Arslan, yaşadığı mağduriyetin yıllar süren bir acıya dönüştüğünü belirterek, "Dokuz yıl boyunca çektiğim acıların telafisi mümkün değil ama adalet sonunda sağlandı. Gazlı bezi fark etmeselerdi hayatımı kaybedebilirdim," diye konuştu.