Bakanlık, sistemin tamamen yerli olduğunu ve tüm haklarının Sağlık Bakanlığı'na ait olduğunu belirtti.

Bakanlık açıklamasında, e-Nabız'ın bugüne kadar 70 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı, 39 merkezi sistemle entegre bir şekilde çalıştığı ve 30 binden fazla sağlık tesisi ile güvenli bir haberleşme sağladığı ifade edildi. Ayrıca, e-Nabız'ın sadece Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirildiği ve kişisel sağlık verilerinin korunmasına yönelik en üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı vurgulandı.

Kişisel Veriler Güvende

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların kişisel sağlık verilerinin hiçbir şekilde satılmadığını ve üçüncü kişilere açılmasının mümkün olmadığını belirtti. e-Nabız sisteminin, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak en yüksek idari ve teknik tedbirlerle korunduğunu ifade etti.

Milli Proje, Uluslararası Başarı

Açıklamada, e-Nabız gibi milli projelerin Türkiye'yi sağlık bilişimi alanında dünya çapında saygı gören bir konuma getirdiği vurgulandı. Ayrıca, Türk şirketlerinin bu sistemin başarısı sayesinde yurt dışında da hizmet sunma imkânı bulduğuna dikkat çekildi.

MHRS Randevu Sisteminde Değişiklik Hazırlığı MHRS Randevu Sisteminde Değişiklik Hazırlığı

Yalan Haberlerle Mücadele

Sağlık Bakanlığı, bu tür yalan ve gerçek dışı haberlerle sistem üzerinde bir güven kaybı oluşturulmasına müsaade etmeyeceğini, bu iddiaları ortaya atanlara karşı yasal yollara başvurulacağını duyurdu.