"Enflasyon Düşüyor, Ama Cüzdanlara Yansımıyor"

Yalçın, Ağustos ayında enflasyon oranının %2,47 olarak açıklandığını ve yıllık enflasyonun %51,97’ye ulaştığını hatırlatarak, fiyatların genel seviyesinin aylık olarak artmaya devam ettiğini vurguladı. Yalçın, yıllık enflasyonun oransal olarak düşmesinin, günlük hayatın içinde hissedilmediğini, market alışverişleri, pazar harcamaları, elektrik, doğalgaz ve su faturaları gibi zorunlu giderlere yansımadığını belirtti.

"Deflasyon Beklentisi"

Dezenflasyon sürecini yaşadıklarını, ancak asıl beklentilerinin deflasyon sürecinin de yaşanması olduğunu ifade eden Yalçın, "Fahiş fiyatların artık durması gerekiyor. Yüksek enflasyon sorunundan kurtulmak için atılan adımlar, sabit gelirlinin geçim derdini, emekçinin alım gücünü, kamu görevlilerimizin reel gelirlerini olumsuz etkilememelidir. Aksi halde enflasyon düşecek fakat gelir dağılımı adaletsizliği daha da büyüyecektir," dedi.

"Adil Bir Maaş ve Ücret Dengesi"

Yalçın, emeğin hakkının ve alın terinin karşılığının adil bir maaş ve ücret dengesi içerisinde ödenmesi gerektiğini savunarak, sadece sabit gelirlilerin taleplerini ve harcamalarını daraltarak enflasyonu baskılamanın gelir dağılımı adaletsizliğini çözmeyeceğini belirtti. "Vergi noktasında atılması gereken adımlar, emeğe 1 – sermayeye 99 getiri sağlayan sistemde düzeltilmesi gereken sorunlar gözden kaçırılmamalıdır," diyerek vergi adaletine dikkat çekti.

Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program

"Emeklilerimizin Beklentileri Karşılanmalı"

Emeklilerin de haklı beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirten Yalçın, "Bugün emek verip, sabahtan akşama kadar alın ve akıl teriyle çalışanlar kadar; dün emek vermiş, devletini, milletini, ailesini ayakta tutmak için ömür tüketmiş emeklilerimizin de haklı beklentileri karşılanmalıdır," dedi. Yalçın, mevcut emeklilik sisteminin sürdürülebilir olmadığını ve emeklilerin geçim kaygısının giderilmesi gerektiğini vurguladı.

"Sistem Emekçi Bakış Açısıyla Ele Alınmalı"

Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sistem emekçi bakış açısıyla ele alınmalı, doğrudan-dolaylı vergi yükü adaletsizliği giderilmeli, enflasyon düşmeli, emekçiler rahat nefes almalı, gelir dağılımında adalet sağlanmalı, tasarruf memurun ve emekçinin üzerinden yapılmamalı, kamu görevlisi emeklilerinin sesi duyularak beklentileri karşılanmalıdır."