Hekim örgütleri ve sendikalar, taslağın sağlık hizmetlerinde sorunları daha da derinleştireceği gerekçesiyle 19 Ekim'de Ankara'da büyük bir eylem düzenleyecek.

"Yönetmelik, Şiddet ve Haksızlıklara Zemin Hazırlıyor"

Yapılan ortak açıklamada, sağlık çalışanları, taslağın hekimlerle hastalar arasında şiddet olaylarına zemin hazırladığını ve performans kriterlerinin sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü vurguladı. Açıklamada, mevcut şartlarda aile hekimliği sisteminin ebe ve hemşireler için sürdürülemez hale geldiği belirtildi.

Sağlık Skandalında Bebek Ölümleri ve Tehdit İddiaları Gündemde Sağlık Skandalında Bebek Ölümleri ve Tehdit İddiaları Gündemde

Temel Talepler ve Çözümler

Sağlık çalışanları, çözümün birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve koruyucu hekimlik uygulamalarının desteklenmesi olduğunu belirtti. Aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının gelir güvencesi sağlanarak daha etkili sağlık hizmetleri sunabilecekleri vurgulandı.

19 Ekim Mitingine Çağrı

19 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek mitingde, kamuoyu ve halka Aile Hekimliği Yönetmeliği taslağının olumsuz etkileri anlatılacak. Hekim örgütleri ve sendikalar, halkın sağlığı ve sağlık çalışanlarının hakları için mücadeleye kararlı olduklarını belirtti.