Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, bu protestonun sadece bir başlangıç olduğunu ve 19 Ekim’de Ankara’da büyük bir miting düzenleyeceklerini açıkladı.

Tartışmalı Yönetmelik: Karmaşık ve Haksız Uygulamalar

Dr. Nehir, aile hekimlerine maaş cezaları getiren ve haklarını karmaşık matematiksel formüllerle ifade eden yönetmeliği eleştirdi. Bu yönetmeliğin birinci basamak sağlık hizmetlerini sekteye uğratacağını belirterek, "Bu tür bir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Sağlık Bakanlığı’na defalarca görüşme talep ettik, ama dikkate alınmadık," dedi.

Hastanede Bıçaklı Saldırıda, Güvenlik Görevlisinin Kan Donduran İfadesi! Hastanede Bıçaklı Saldırıda, Güvenlik Görevlisinin Kan Donduran İfadesi!

Siyah Giyinme Eylemi ve Mücadele Devam Ediyor

Geçmişte sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek için siyah giyinme eylemi yapan aile hekimleri, bu kez sızdırılan yönetmelik taslağını protesto etmek için aynı eylemi başlattı. Dr. Nehir, "Yönetmelik düzeltilene kadar gerek sosyal medyada, gerekse basın açıklamaları ve mitinglerle mücadelemizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı. Aile Hekimliği sistemi üzerindeki performans baskısının meslekten soğuttuğunu belirterek, "Doktorlar insan hayatı kurtarırken geçim sıkıntısı ve hak mücadelesi düşünmemeli," dedi.

"Artık Yeter! Hekimlerin Hakları Korunmalı"

Dr. Nehir, hasta-hekim ilişkilerini bozan uygulamaların hekimleri şiddete maruz bıraktığını ve bu duruma daha fazla göz yumulamayacağını belirtti. "Başvurmayan hasta için hekimler cezalandırılamaz, maaşları kesilemez. Bu yönetmeliğe karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz," diye konuştu.