Seyitoğlu'ndan Sendikalara Eleştiri: Memurlar İçin Daha Fazlası Yapılmalı Seyitoğlu'ndan Sendikalara Eleştiri: Memurlar İçin Daha Fazlası Yapılmalı

Talepler İçin Eylem Planı

Bolu'ya gelen Başkan Yazgan, Köroğlu Heykeli önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge ve diğer talepleri için dört aşamalı bir eylem planı hazırladıklarını belirtti. İlk üç aşamada hedeflerine ulaşamadıklarını ifade eden Yazgan, Bolu'dan Ankara'ya yürüyerek seslerini duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

3600 Ek Gösterge İçin Yürüyüş

Yazgan, Bolu'dan Ankara'ya yapacakları yürüyüşün, 3 milyon 600 bin adıma denk geldiğini belirterek, "3600 ek göstergenin yasalaştırılmasını istiyoruz" dedi. Büro Memur-Sen olarak kamu çalışanlarının sorunlarına dikkat çeken Yazgan, bu sürecin bir an önce sonuçlanması gerektiğini vurguladı.

Eylem Süreci

Başkan Yazgan, açıklamasında şunları söyledi: "Büro Memur-Sen olarak bir eylemlik sürecini başlatmış bulunmaktayız. Kamu çalışanlarının önemli sorunları var. En önemlilerinden biri 3600 ek gösterge meselesi. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Çalışma Bakanımız tarafından söz verildi. Birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi için sürecin bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz."

Dört Aşamalı Eylem Planı

Yazgan, dört aşamalı eylem planlarının son aşamasında Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti. "Birinci aşamada basın açıklamasıyla taleplerimizi ilettik. İkinci aşamada kokart takma eylemi yaptık. Üçüncü aşamada dilekçe eylemi başlattık. Son aşamada ise Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bolu'dan Ankara'ya 3 milyon 600 bin adım yapıyor. Biz de 3 milyon 600 adım atarak hükümete, '3600 ek göstergeyi kamu çalışanlarına bir an önce yasalaştırın' diyeceğiz" dedi.

Yürüyüş Tarihi ve Süresi

Yazgan, yürüyüşün 24 Temmuz'da başlayacağını ve yaklaşık 7-8 gün süreceğini öngördüklerini belirtti. "Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceğiz ve taleplerimizi ileteceğiz" dedi.