Daha önce, 663 sayılı KHK’nın 42. maddesine göre sözleşmeli yönetici olarak görev yapmakta olan personelin sözleşmelerinin, Bakanlığın yetki devri sonrasında İl Sağlık Müdürlükleri tarafından imzalanacağı belirtilmişti.

Sözleşmeler İl Sağlık Müdürlüklerinde İmzalanacak

Bakanlık kaynaklarından edinilen son bilgilere göre, sözleşmeleri Bakanlığa gönderilen ancak yetki devri sebebiyle imzalanamayan evrakların İl Sağlık Müdürlüklerine iade edilmesi kararlaştırıldı.

Depremde 3 Çocuğunu Kaybetti, Şimdi İl Sağlık Müdürü Olarak Göreve Başladı Depremde 3 Çocuğunu Kaybetti, Şimdi İl Sağlık Müdürü Olarak Göreve Başladı

İade Süreci ve Değerlendirme

Bu kapsamda, sözleşmelerin bu hafta içinde İl Sağlık Müdürlüklerine gönderileceği ve imzalama işlemlerinin müdürlüklerce değerlendirme sürecine alınacağı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlükleri, bu sözleşmeleri değerlendirerek gerekli imza işlemlerini gerçekleştirecek.

Yeni düzenlemeyle beraber, İl Sağlık Müdürlüklerinde sözleşme imzalama yetkisinin yerel siyasete devredilmesi, il ve ilçe parti yöneticilerinin etkisini daha da artıracak. Bu durumun, liyakat sahibi olmayan kişilerin daha fazla makam sahibi olmasına yol açacağı endişesini beraberinde getirdi.