Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekenin ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi mahkemeye sundu. Sanıkların önümüzdeki günlerde yargı karşısına çıkması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Gaziantep’e Geliyor: İşte Ziyaret Programı Sağlık Bakanı Memişoğlu Gaziantep’e Geliyor: İşte Ziyaret Programı

Soruşturmanın Detayları ve Örgüt Yapısı

İddianamede, ölen 10 bebek "maktul", Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü "suçtan zarar gören", 47 kişi ise "şüpheli" olarak yer aldı. Medisine Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı örgüt lideri, Dr. İlker Gönen ve 112 Acil ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir örgüt yöneticileri olarak suçlanıyor. Örgütün, yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin doluluğunu artırarak SGK'den haksız kazanç elde ettiği ifade edildi.

Korkunç Telefon Görüşmeleri Ortaya Çıktı

İddianamede yer alan telefon kayıtlarında, örgüt üyesi Mehtap Sayar ve Hasan Basri Gök arasında geçen şok edici bir konuşma dikkat çekti. Gök’ün, "Mehtap çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur" şeklindeki ifadesi örgütün acımasız yapısını gözler önüne serdi.

Ağır Hapis Cezaları Talep Edildi

İddianamede, örgüt lideri Dr. Fırat Sarı ve yöneticilerinin 177 ila 589 yıl arasında değişen hapis cezalarıyla yargılanmaları talep edildi. Ayrıca, suça karışan hastanelerin ve bağlı şirketlerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması istendi.