Ocak Ayında Beklenen Zamlar İçin Gözler Enflasyon Verilerinde Ocak Ayında Beklenen Zamlar İçin Gözler Enflasyon Verilerinde

Yaşar Fatih Karahan başkanlığındaki kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk oluşturduğunu belirtti.

Enflasyon ve Yurt İçi Talepler

Merkez Bankası, Eylül ayında enflasyon eğiliminin bir miktar yükseldiğini, yurt içi talebin ise yavaşlayarak enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını vurguladı. Temel mal enflasyonu düşük seyrederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin yılın son çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Enflasyonun düşme hızına dair belirsizliklerin ise arttığı kaydedildi.

Para Politikası Duruşu ve Riskler

Kurul, sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini ve enflasyonda belirgin bir bozulma olması durumunda para politikası araçlarının etkili şekilde kullanılacağını belirtti. Kredi ve mevduat piyasalarındaki gelişmelerin yakından izleneceği ve gerekirse ek makroihtiyati adımlar atılacağı ifade edildi.

Öncelikli Hedef: Enflasyonu Düşürmek

TCMB, fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda tüm araçları kararlılıkla kullanacağını ve parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini göz önünde bulundurarak, enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştırmayı amaçladığını belirtti.

Toplantı Özeti Yakında Yayınlanacak

Para Politikası Kurulu toplantı özetinin beş iş günü içinde yayımlanacağı duyuruldu.