Hemşire Serdar Aydin Yaşamını Yitirdi Hemşire Serdar Aydin Yaşamını Yitirdi

E. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan bu sistem, 13 Mayıs’ta yürürlüğe girmişti. Sistem, randevusu olan hastaların bir önceki gün akşam saat 8’e kadar randevularını onaylamasını zorunlu kılıyor, böylece kullanılmayan randevular başkalarına açılıyor.

Randevu Problemi Çözülmedi

Ancak Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya çalışırken hala uyarı ekranlarıyla karşılaşıyor.

Randevu alırken sıkıntı yaşayan hastalar, sistemin verimsizliğinden şikayet ediyor. “MHRS’ye saat başı bakmaktan yoruldum” ve “Bu nasıl sistem” gibi ifadelerle tepkilerini dile getiriyorlar.

Gençler de Mağdur Oluyor

Kastamonu’da yaşayan birçok genç de özellikle cildiye polikliniğinde randevu alamamaktan şikayetçi. “Cildiyeye randevu alamıyorum, her baktığımda hata ile karşılaşıyorum” diyerek sisteme olan sitemlerini belirtiyorlar. Sağlık sorunları yaşayan hastalar, yetkililerden Kastamonu’daki randevu sorununun çözülmesini talep ediyor.

Vatandaşların Tepkisi

Kastamonu’da yaşayan Müzeyyen isimli bir vatandaş, yaşadığı deneyimi şöyle aktarıyor: “Saat tam 10.00’da sistemde bekledik. Arkadaşımla ilgili telefondan iki farklı polikliniğe neden randevu alamıyoruz, anlamıyoruz. Arıyoruz, arama başarısız oldu yazıyor. Telefonları bile red halinde. Doktor kapısının önüne girince de randevu saatimiz geçiyor. Neden? Çünkü çok kalabalık. Peki onlar nasıl randevu alabiliyor?”

Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Vatandaşlar, yaşanan bu sorunların bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Yeni sistemin beklentileri karşılamadığı ve randevu almak isteyenlerin hala büyük zorluklarla karşılaştığı Kastamonu’da, halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlayabilmesi için acil çözüm arayışları devam ediyor.