Teklif, noterlik hizmetlerinden boşanma davalarına, hukuki güvenlikten casusluk suçlarına kadar birçok yeni düzenlemeyi kapsıyor.

Noterlik Hizmetlerinde Yeni Dönem

Yüksel, noterlik ücret tarifesi, noterlerin tatil günlerinde çalışma usullerine ilişkin düzenlemeler ile noterlik işlemlerinin güvenli elektronik imza ile kaydedilmesi gibi yeniliklerin kanun teklifinde yer aldığını belirtti. Ayrıca avukatlık stajına engel olmaksızın sigortalı çalışılabilmesine imkan tanıyan düzenlemelerin de görüşüleceğini aktardı.

Boşanma Davalarında Süre Kısalıyor

Boşanma davalarındaki düzenlemelere de değinen Yüksel, boşanma davası reddedilen çiftlerin tekrar dava açabilmesi için gerekli sürenin 3 yıldan 1 yıla indirileceğini ifade etti. Bu düzenleme ile yargı süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

Casusluk Suçlarına Yeni Yaptırımlar Geliyor

Casuslukla mücadele kapsamında, Türk Ceza Kanunu'na yeni bir suç eklenerek devletin güvenliği aleyhine yabancı devlet ya da organizasyonların talimatları doğrultusunda suç işleyenlere 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası getirileceğini açıkladı.

Yenidoğan bebek skandalında Başhekim aynı zamanda CHP meclis üyesi! Yenidoğan bebek skandalında Başhekim aynı zamanda CHP meclis üyesi!

Yargıya dair bu önemli düzenlemelerin Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu'na sunulacağı belirtildi.