Dr. Can Cevher Gürler'e Saldırının Ardından Adana'da Hekimler İş Bırakıyor! Dr. Can Cevher Gürler'e Saldırının Ardından Adana'da Hekimler İş Bırakıyor!

Usulsüz Nöbet Ücretleri ve Sendika İzinleri

Sağlık Sen, Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde görev yapan bazı Türk Sağlık Sen Yönetim Kurulu üyelerinin nöbet usulü çalışıp, kendilerine ekstra sendika izni yazdırdıklarını ve bu izin günlerinde mesai yazdırarak gelmedikleri halde usulsüz nöbet ücretleri aldıklarını belirten şikayetler üzerine hastaneye başvuruda bulundu.

İdarenin Aldığı Önlemler

Gaziantep Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, hastane idarecilerinin yapılan bu başvurular üzerine kişilerin uygulamalarının yanlış olduğunu tespit ettiklerini ve ilgili kişilerin nöbet ücretlerini kestiklerini açıkladı. Ayrıca, bu kişilerin süpervizörlük ve koordinatörlük görevlerinden alındığını belirtti.

Teşekkür ve Talepler

Arayıcı, idarecilere bu durumu düzeltme konusundaki hızlı ve etkili müdahaleleri için teşekkür etti. Ayrıca, haksız şekilde alınan yüksek nöbet ücretlerinin geri ödenmesini ve kamu zararına neden olan bu kişilere gerekli cezaların verilmesini talep etti.