Yeni Rektör Ataması ve Yönetim Değişiklikleri

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne AK Parti eski Milletvekili Oya Eronat'ın kardeşi Prof. Dr. Kamuran Eronat'ın atanması, üniversite ve hastane yönetiminde birçok değişikliği beraberinde getirdi. Yeni rektörün göreve gelmesiyle birlikte, tıp fakültesi ve hastane yönetiminde de önemli değişiklikler yaşandı. Tıp Fakültesi'nde, daha önce dekan yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Sabahattin Ertuğrul dekan olarak atanırken, dekan yardımcılıklarına ise Prof. Dr. İbrahim Kaplan ve Doç. Dr. Zafer Pekkolay getirildi.

Süleyman Ersoy İl Sağlık Müdürü Olarak Atandı Süleyman Ersoy İl Sağlık Müdürü Olarak Atandı

Hastane Yönetiminde Yeni Atamalar

Rektörlükteki bu değişim dalgası, Dicle Üniversitesi Hastaneleri yönetimine de yansıdı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl görevini sürdürürken, mevcut yardımcıları Prof. Dr. Hakan Temiz, Doç. Dr. Nurullah Peker ve Doç. Dr. İbrahim Başer de yerlerinde kaldı. Ancak Başhekim Yardımcılıklarına Doç. Dr. Salih Hattapoğlu ve Doç. Dr. Mehmet Özbek yeni isimler olarak atandı.

Başhemşirelikte Değişim

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhemşireliği görevinde de değişim yaşandı. Başhemşire Belgin Nacitarhan görevden alınarak yerine Dilek Acer Adıgüzel atandı.