Artık Dayanma Gücümüz Kalmadı

Atalay, konuşmasında, örgütlenmeye çalışan işçilerin işten çıkarıldığını ve düşük maaş aldıklarında bile işçilerin maaşlarının müdürleri geçtiği yönünde eleştiriler yapıldığını dile getirdi. "12 ay çalışıyoruz, ama 10 buçuk ay maaş alıyoruz. Bu adil değil ve sürdürülebilir bir vergi sistemi değil. Vergi konusunda acilen düzenlemeler yapılmalı. Artık dayanma gücümüz kalmadı," diyerek mevcut vergi sistemine tepkisini dile getirdi.

Kol Kola Verip Mücadele Edeceğiz

Emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların geçinmekte zorlandığını vurgulayan Atalay, vergi sisteminin adil olması gerektiğini, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını savundu. Atalay, "İşçiler olarak belediyelerde ya çöp topluyoruz, ya şoförlük yapıyoruz ya da çaycılık. Az bir ücret alıyoruz. Ancak hangi partiden olursa olsun, belediyeler değiştiğinde işçiler işten çıkarılıyor. Bu, doğru bir davranış değil. İşçilerin, yetimlerin ve mazlumların vebalini almak, doğru bir şey değil. Bu ülkenin işçileri olarak, kol kola verip her sorunu çözmek için mücadele edeceğiz," dedi.

Zonguldak'taki ruhsatsız maden ocakları sorununa da değinen Atalay, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirtti. Hayat pahalılığının her geçen gün arttığını söyleyen Atalay, "TÜRK-İŞ olarak işçilerin ve emeklilerin insana yakışır koşullarda yaşamaları için çalışıyoruz. Sokakta enflasyonun ne kadar zorlayıcı olduğunu biliyoruz. Emeğimizin karşılığını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek isteğimiz, insan onuruna yaraşır bir yaşam. Fazla bir şey talep etmiyoruz," ifadelerini kullandı.

Dr. Can Cevher Gürler'e Saldırının Ardından Adana'da Hekimler İş Bırakıyor! Dr. Can Cevher Gürler'e Saldırının Ardından Adana'da Hekimler İş Bırakıyor!

Konuşmasının ardından işçilere karanfil dağıtan Atalay, mitinge katılanlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.